Vi stræber efter at efterlade
verden bedre, end vi fandt den.

Materialer

PLANTEBASERET MATERIALE

Solbrillernes stel er lavet af plantebaseret materiale - også kendt som bio-acetate. Det består af celloluse, som er et protein fra planter, bomuldsfrø og træ fibre, hvilket gør at materialet er nedbrydeligt.

90% af materialet vil være omdannet til naturgasser efter kun 115 dage. Resten omdannes til vand og biomasse ifølge UN-EN-ISO 14855-2: 2018 standarden. Læs mere om certificeringen her.

GENBRUGTE MATERIALER

Vores kollektion af rejsetasker er lavet af 100% genanvendt polyamid (nylon) fra førforbrug. Se certificering, klik her.

Hængslerne på solbrillerne er lavet af 60% genbrugte materialer fra gamle hængsler. Hængslerne er fra OBE i Tyskland, som har over 100 års erfaring og er førende på markedet. Læs her om OBEs bæredygtighedsprogram. 

Vores etui er lavet af genbrugt læder, og pudsekluden er lavet af aflagte plastikflasker. Læs mere her.

Vi skal efterlade en verden værd at udforske - også for kommende generationer.

Vi ønsker at bevare den verden, vi lever i, ved at give mere tilbage til den end vi bruger. Det betyder helt konkret, at vi går efter at lave et positivt aftryk med vores forretning, når alle mellemregninger er gjort op.

Hvordan gør vi det?

Vi donerer til organisationen Climaider, der planter træer og bidrager med ny viden, som kan hjælpe os med at leve mere bæredygtigt i fremtiden.

Climaider er en virksomhed, hvor mennesker gerne vil bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

1 produkt solgt. 1 træ plantet.

Gennem disse projekter bidrager vi til UN’s SDG no. 13, Climate Action og mange andre SDG’s.

Læs mere om projektet, klik her.

FSC emballage
& mission

FSC CERTIFICERET EMBALLAGE

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

MISSION

Vi er i en proces, hvor vi erstatter alt vores plastik til mere miljøvenlige alternativer. Dette er en proces, vi har været i gang med siden opstarten af virksomheden. 

Når det er muligt, transporterer vi vores solbriller og emballage mm. hjem via tog for at reducere vores CO2-aftryk.

Vi prøver hele tiden at minimere vores spild i produktionen. Vi prøver at bruge mindre vand, råmaterialer og plastik. Vi har et godt partnerskab med vores producenter og prøver løbende sammen at optimere alle processer i vores produktion. 

Vores mission er at give mere tilbage til planeten, end det vi bruger. Derudover er det vigtigt for os at sige, at vi er langt fra perfekte, men vi gør hvad vi kan for at blive bedre på dette område.